Massage!!!

Ja, det tog ju i alla fall 4 dagar innan jag skrev något på bloggen igen. Men det är som sagt så det kommer att bli, så funderar ytterligare en gång om jag ska lägga ner den, har ju liksom massage i 14 veckor till och efter det börjar LIA-perioden...

I alla fall.. Jag har inte tränat så mycket, lite mage, rygg, bröst och skuldror har det blivit, hemmaträning dock. Men nu måste jag ta det lugnt, är inne i en förkyldning... SUCK! I morgon ska vi bara ha teori på massagen så det blir bra, jag får vila i tre dagar tills det drar igång igen. Jag ska nog kunna bli frisk :)

Nu till massagen. Det är så otroligt roligt!! Och vi lär oss så fort, allihopa! Fick idag höra att vi var det bästa klassen Göran (vår massagelärare) hade haft, och han lade faktiskt till att han verkligen menade det. Känns otroligt roligt!!

Vi har lärt oss helkroppsmassage som ska gå på 50 min. Så det är otroligt mycket jobb på kort tid, men det är roligt.

Vecka 9 kommer jag ner till Åtvidaberg och ska då massera lite Åtvidsbor, för jag har 50 hembehandlingar att göra. Så vill ni ha massage är det bara att säga till :) Kostar gratis, om man inte vill ge lite dricks ;) mohahha :P skojja. Eller??!

Nu ska jag inte skriva mer. Måste vila!!

Vi hörs, så hade så bra till nästa gång!
Kram på er alla!!

Sista på ett tag

Vet inte riktigt vad jag ska skylla min inaktivitet på. Så ni får bara ha överseende med att det har varit dålig uppdatering de senaste dagarna. Det värsta är ju att den kommer bli ännu sämre i och med att massagen börjar i morgon. Dels kommer jag nog inte träna lika mycket som jag har gjort, jag kommer helt enkelt inte hinna med det, och sen så kommer jag nog inte orka göra annat än slappa (eller plugga) när skolan är slut.

I fredags tränade jag med träningsDVD.
I lördags var jag på gymmet i 30 min och sedan var jag ute och gick.
Idag har jag åkt skidor hela dagen (utförs) och tränat på det sättet. Blev en jobbig dag, men mycket rolig tillsammans med min älskling <3

Så detta blir KANSKE mitt sista inlägg på ett tag, tyvärr.. Gillar ju att informera er om saker och ting :) Men som sagt, både jag och ni får ha äverseende med det.

Hade bra!!!!

Ps. Bara 2 veckor till min födelsedag :)

Visionboard

Ojoj, vilken kass uppdatering!!

Igår tränade jag kondition, cyklade i 40 min och körde crosstrainer de sista 5 minutrarna.

Idag ska jag egentligen träna men tänker inte göra det :) haha
Nä, jag tar vilodag idag istället för på söndag får då blir det troligtvis en heldags skidåkning med älskling <3

Gjorde en visionboard idag. Det är en tavla där man ska skriva, klippa ur bilder, ord m.m och klistra på. Allt som är på din visionboard ska vara något du vill ha, uppnå eller något annat.
Du ska använda din tavla som en "reminder" på vad det är du ska göra. MEN, genom att ha en visionboard och bara kolla på den varje dag kan vissa av sakerna, på ett eller annat sätt, komma till dig automatiskt. det handlar om inställning, vill du ha något måste du verkligen tänka på det och mena det du tänker, för Universums kraft är större än vad man tror.


Mycket på min visionboard kan ni säkert lista ut vad det står för, men vissa saker kommer jag inte tala om.
Men, för att inte göra vissa (läs, mamma, hehe :)) orolig så står inte bebisen för att jag vill ha barn utan för att jag skulle vilja testa på att massera bebisar! Fatta häftigt!

En klagofri värld


"A Complaint Free World"

Ja nu ska ni få höra.
Det här armbandet står för en klagofri värld och jag (och många av mina klasskompisar) är ett steg i den riktningen.

Det tar 21 dagar att byta ut/bryta en vana/ovana, och vi ska se om vi kan sluta klaga på 21 dagar. Varje gång jag klagar, det minsta lilla, måste jag byta handled armbandet sitter på. Och det hobbiga är att varje gång jag klagar börjar allt om från början. Så har jag klarat mig utan att klaga i t.ex. 2 dagar och klagar på något den tredje dagen, så är jag på dag 1 igen.

Låter jobbigt kanske, men det är en bra utmaning, för det finns så mycket i ens vardag man klagar på som egentligen är pettitesser (om det nu stavas så). Så nu ska vi bli av med allt småklagande :)

Detta ingår i hälsa och välmående, för hur kul är det att klaga, och framför allt, hur bra mår de man klagar på?

Dagens mat

Idag är första dagen på resten av våra liv!

Eller, jo, nästan i alla fall. har börjat med nyttig mat idag. eller robin och jag kör hälften, hälften, så både han och jag ska få vad vi vill.

Idag åt vi i alla fall Laxburgare med räkor i, det blev ganska gott faktiskt. det som inte var riktigt bra var att mixerna gick på högvarv och bärjade lukta bränt, men det löste vi och nu vet vi hur vi ska göra nästa gång :) haha


Ser gott och fräscht ut va??

Stressad träning

Nu har jag precis kommit ut från duschen och satt mig framför TV:n. Har varit och kört ett stressigt pass på gymmet.
Eftersom att jag inte tränade igår så var jag tvungen att ta igen gårdagens pass idag, plus att jag skulle köra dagens.
Och jag kom till gymmet vid halv sex och nu (kl 19) vet ni ju att jag sitter som klistrad framför Biggest Loser så jag är ju tvungen att hinna hem till det!

I morgon är det vilodag, men jag ska nog till gymmet och köra kondition! Har inte hunnit med det, och det står ju faktiskt på schemat.

Har mer att berätta för er, men det kommer alldelses snart.

Slapp eller inte...?

Usch, igår var jag riktigt slapp. Eller egentligen var jag inte det...

Kom hem från skolan vid 16, sen blev det att röra sig till affären för att handla. Efter det var det plugg som gällde. Så egentligen kan man säga att jag inte riktigt hade tiden för träningen igår. Jag undrar hur det kommer bli nästa vecka när massagen sätter igång. Fast, man kommer ju bränna en hel del kalorier på att massera så klart :)

Jag sitter i skolan nu, ska gå och äta.

Idag hoppas jag på träning!!!!!

Hade bra så länge.

100110

Ojojoj, nu har jag varit otroligt duktig!

Hoppade över konditionsträningen igår och tog den idag istället, och det gick väldigt bra faktiskt.
-Sprang 5 min som uppvärmning (hastighet 7.0)
-Sprang sedan i 33 min (hastighet 8.0 i 15 min, sedan ökade jag med 0.2 var 5:e min)
-Gick 2,5 min (hastighet 6.5)
-Sprang de sista 5 min (ökade hastighet varje minut, började på 8.0 - 8.3 - 8.6 - 8.9 - 9.2. Sista 30 sek sprang jag på 10.0)

(Alla siffror anger km/h)

Nu ska jag ta en dusch, sedan ska jag handla lite till tacomiddag, MUMS.
Ikväll får jag träffa Sandra igen, efter tre veckors lov! Wohoo!

(Har hittat mitt läxpapper som jag "slarvat bort" så det blir att plugga också!

Brände 453 kcal!

Två små saker

1. Vecka 5 (tror jag) ska vi i klassen börja med kundbehandlingar på skolan, då måste jag ha tappat de tre kilona, alltså ha gått ner till 68 kg, för jag kan inte ta emot kunder så som jag ser ut i håret!

2. Om exakt tre veckor fyller jag 20!!!! Wohooo. Hoppas verkligen att mamma, pappa, mormor och farmor kommer då, det skulle vara såå mysigt!

That's it for today...


Nya grejjer

Idag tog Robin och jag en sväng in till Mora. Jag gick in på Inter Sport och inhandlade två nya träningsprylar. En konditionssak och en styrketräningssak.

Resultatet:


Japp, ett hopprep (asbra konditionsträning!) och en stressboll (eller vad man ska kalla det). Just den är bra att ha nu innan massagen sätter igång, alltså träna upp fingrar, händer och underarmar.

Gå tillbaka till barndomens härliga dagar, hoppa hopprep och bränn MÅNGA kalorier!

Axlar och biceps

Nu har jag klarat av dagens träning. Idag blev det bara axlar och biceps, ingen kondition alltså. Så, därför tog jag tillfället i akt att träna hemma.

Jag tog hjälp av hantlar och gummiband. Bicpes kan man inte variera så mycket, men jag gjorde så gott jag kunde. Axlarna däremot, de fick en ordentlig genomkörare idag. Kom på övning efter övning, men jag tog även hjälp av "Stora boken om styrketräning" (en till bok som är otroligt bra!).

eftersom jag inte har hantlar som är så tunga här hemma, så får man fokusera på repetitioner. Alltså, är det för lätt och du inte har möjlighet att ta tyngre vikter, gör 20-30-40 repetitioner istället, beroende på vad du känner för. Jag körde 20 rep gånger 2.

Här kommer två smakprov på vad jag gjorde för övningar:

Detta är en övning för axlarna som är riktigt tung. Börja med en lite lättare vikt än vad ni vanligtvis kör med.Bicepsövning med gummibannd. Mitt gummiband är från Casall och kan köpas i tre "styrkor", Easy, Medium, Hard. Jag har Medium.


Förövrigt kommer det här att bli en bra dag.
Hörs kanske något mer idag, det vet man aldrig :) 

Läsarfråga

"Har du koll på vilken fart du brukar hålla när du joggar på löpband?"

När jag löper på löpband startar jag på 8,2 km/h. Efter 10-15 minuter ökar jag 0,2 km/h och fortsätter sedan med det var 5:e minut.
Jag springer alltså fortare ute, vilket jag tycker är konstigt, men på löpbanden är det någonting som räknas annorlunda känns det som. 
Jag hinner alltså inte springa 5 km på 30 min på löpbandet. Men jag TROR jag hinner springa fyra om jag ökar hastigheten så som jag har beskrivit. 

Mitt mål är att kunna starta på 9 km/h inom en snar framtid.  

Knäppisar

Gud vad saker jag har att berätta, inläggen bara sprutar ur fingrarna!

Men detta inlägg hör inte helt till ämnet, men jag måste bara visa!


När man har katter är det inte ovanligt att mattorna ligger i en enda röra för att de springer runt som galningar.


Men det är inte alltid man hittar dom under mattan. Knölen på mattan är en kissekatt :) hihi
Leia låg där i säkert en kvart, tjugo minuter och Missie bara gick runt och undrade vad Leia höll på med. Haha, vilka knäppisar!

Ja våra katter är lite knäppa i skallen :) Men vi tycker om dem i alla falla <3

Inspirationen ökar!

Det senaste köpet jag gjorde, visade sig vara en otrolig investering!!
Vem kunde tro att en kokbok kan ge så mycket inspiration??

Hälsokokboken från ICA Bokförlag (199:-) är en helt otroligt bra kokbok. Det finns över 500 recept plus en massa nyttig information om det mesta som har med mat att göra. 
Jag köpte den igår och när jag kom hem bläddrade jag igenom den och matlagningsglädjen bara steg i taket direkt! Och för er som känner mig lite grann vet att jag HATAR, ja verkligen hatar, att laga mat. Men nu sla nog till och med jag kunna leva nyttigt och kunna tycka det är kul med matlagning.

Det finns ju bara ett tips jag kan ge er: spring ivväg och köp den ;)
Ohh yes!

Idag var jag pepp som f*n på att träna! Det är underbart när den känslan kryper fram.
Det bästa är att jag använde mig av det också!

50 minuters intensiv mage- och tricepsträning. 285 kcal.
30 minuters svettning på spinningcykeln. 310 kcal.

Åhh va detta är underbart!
Mag- och tricepsövningarna bara flöt på, precis som bröst och rygg igår. Det känns som att jag har hittat en perfekt kombination för mig själv :)

Men jag har funderat på en sak, är det någon av er som använder mitt schema (skulle vara roligt!) eller gör ni egna, eller kör ni kanske bara som ni känner??
Berätta gärna för mig, jag är nyfiken!


Rygg/bröst = <3

Gud vad jag blir glad att se besöksstatistiken gå uppåt! Jag vet bara om 4 personer som läser min blogg, så gör er gärna kända ;)

Och glöm inte att jag vill veta vad ni tycker; ska jag bli brunett eller blondin?

I morse var det ganska kallt här uppe, stackars lilla Robin att behöva jobba i skidbacken idag...

 
Jag gick i alla fall till gymmet idag. Tog en vilodag igår för jag hade tvättid, sen vill jag inte dra iväg när Robin kommer hem.
Men idag blev det:
Löpning 15 min: 150 kcal.
Crosstrainer 15 min: 105 kcal.
Gymma (bröst, rygg): 232 kcal.

Det här med löpningen, det beror verkligen helt på vilket humör jag är på. Och det är nog inte ofta jag är på "löpa-en-halvtimme-humör", tyvärr!!! Men man får helt enkelt lyssna på kroppen och det var det jag gjorde idag, det är därför jag delade upp mitt cardiopass i två typer. Det blev bra i alla fall :)

Att kombinera bröst och rygg, var nog det bästa jag har gjort med mitt träningsschema, tror jag! Det flöt på så himla bra. Ryggövningar finns det ju mängder av! Skit kul!!!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen blir det att plugga lite coachning.
Avslutar med en bild på lilla Leia (Missie blir aldrig lika bra på bild, men hon får plats här på bloggen snart med).


Belöning

Nu har jag kommit fram till vad som ska bli min belöning när jag når mitt första delmål vad gäller vikten, 68 kg.

Men kan ni lista ut det? hehe

http://lottoff.se/images/prstylergo.jpg


Brun?   

Blond?


Inte så svårt va??
Jag ska boka tid hos frisören när jag väger 68 kg. Längtar så in i h*lvete!! Om det är något jag vill göra så är det att klippa mig och färga håret. Men nu kommer ju ett problem, brunett eller blondin??? Vad tycker ni?

Hur vill du må när du blir äldre?

Ojoj, säger bara en sak:
Det var en jävla tur att jag hade med mig en banan till gymmet!

Ja, för idag började jag må illa igen, efter ungefär halva tiden. Så då tog jag min banan och sen kunde jag köra på som vanligt igen!
Måste börja äta mer till frukost!

I alla fall, dagens två träningspass blev ihopsatta till ett (besökte alltså gymmet en gång istället för två).
Satt 30 min på cykeln och svettades, blev av med 301 kcal.
Gymmade i 50 min, blev av med 291 kcal.

Det är så härligt att pressa sig nästan varje dag (2 vilodagar/vecka), känna att svetten rinner och att man verkligen arbetar mot de mål man har. Men även att man ser att man sakta men säkert når sina mål.

Rör på dig för att få en bättre hälsa, och må bättre. Du blir piggare och kanske lite smalare eller varför inte starkare! Det är kul när man märker en positiv förändring med sin kropp. Genom träning minskar man risken för diverse sjukdomar, och man kommer bli piggare som äldre. Är inte detta värt att jobba lite för? Att bara röra på sig minst 30 min varje dag är kanonbra!

Ta en funderare, och ta reda på hur du vill leva ditt liv.

Så hörs vi!!

Kommentar

Gud va kul det var att se så "många" kommentarer på mitt förra inlägg!! 3 st. Det har jag aldrig fått förut tror jag! Jag blev så glad!

"Såg du dagens avsnitt av Biggest Loser? En man hade gått ner 14 kilo på en vecka!!!!!????? FJORTON KILO???? Jag fattar verkligen inte!! Men det kanske är lättare att gå ner fort när man är jättetjock. Men ÄNDÅ! De tränar ju som små dårar, undrar om det är bra för kroppen, undrar om det BARA är fett de förlorat eller om det är mycket vätska och muskler också..."

Denna kommentar fick jag av en vän, som jag tänkte besvara här.

Jo jag såg avsnittet och jag blir så himla imponerad över de människor som går ner så mycket i vikt på så pass kort tid, men tränarna ska ha mycket beröm de också.
Ja, det är lättare att gå ner många kilo om man är så tjock som de är, Det är ju alltid de där sista trivselkilona som är svårast att gå ner, så är det för alla.
Om man ska jämföra deras "förra" liv (mat-mat-mat-livet) mot det liv som de sätter sig in i under programmet så mår kroppen bara bättre och bättre. De har så bra människor som vakar över dem och Bob och Jillian vet exakt vad det är de gör. Skulle det inte vara bra för personerna som var med så vet jag faktiskt inte om de ens skulle visa programmet på TV.

Kolla in Kae som vad med i förra säsongen av Biggest Loser som sändes här i Sverige (Det är nya avsnitt mån-tors kl. 19.00 på kanal 5):

Hon var definitivt inte en av de tjockaste, men hon hade en GRYM vilja. Och det syns verkligen, hon är snygg!


Nu ska jag diska lite, sen blir det gymmet. 30 min cardio och ben/mage!
Hörs senare!!!


"You don't dare quit on me!"

Ja har en förebild, ja lite av en idol kanske...
Det är en amerikansk kvinna som är en av tränarna i Biggest Loser.

Jillian Michaels


En riktigt tuff tjej alltså!!
"You don't dare quit on me!"

Den meningen ska jag skrika åt mina kunder när jag är personlig tränare sen ;) haha. Det kanske är en mening jag skulle skrika åt mig själv istället, till att börja med i alla fall.

Jag har, efter ett långt samtal med min älskade pojkvän, kommit fram till att det är slut på allt som har med extra kalorier att göra.
Jag har ju inte ätit godis på länge, så det känns skönt att jag inte behöver tänka på det. Men detta med kakor, det har ju varit min fallgrop, och vi får ju inte glömma favoriten, popcorn!
Men nu ska jag tugga tuggummi, äta frukt, borsta tänderna (ja, det hjälper faktiskt, och man får ju inte äta något efteråt, gör man det måste man ju borsta en gång till sedan, och det är det både för trist och jobbigt för att göra) när suget faller in!

Start redan idag! Så nu när jag har bestämt mig för detta och satt upp min träningsplan för januari så ska vi se hur mycket jag kan gå ner på en månad. Kosten ska jag fortsätta med som jag äter nu, svensk husmanskost.

Så nu ska jag ha Jillians mening i huvudet när jag tränar.
Jag ska aldrig svika mig själv!

Puss och kram till er <3

Planering och mål

Nu ska jag dela med mig utav mitt träningsschema under januari och mina mål under 2010.


Om ni har ett svagt minne av hur min förra träningsplanering så ser denna väldigt annorlunda ut. Istället för att göra tre olika muskelgrupper per pass kör jag bara två nu, plus att jag har lagt till kondition på nästan varje pass. Jag har märkt att det händer så mycket mer med min kropp när jag kör mer konditionsträning. Siffrorna i sambans med cardion står för antal minuter.
 
Jag vägde mig igår, och jag har gått ner 2 kg sen jag vägde mig sist (när det nu var... men jag tror inte det var mer än 1-2 veckor sedan)! Jag är jätteglad över det.


Det syntes inte så himla tydligt.
60 kg: Jag har planerat att jag på två månader kan gå ner 3 kg. Är jag riktigt duktig tar det ännu kortare tid. Att gå ner 1 kg per vecka är en hälsosam viktnedgång sägs det. Och blir det så för mig väger jag 60 kg vecka 11, redan i mars alltså. de vore det bästa, men man ska inte ha allt för strikta planer tycker jag.

Tjejklassikern: under 2010 och början av 2011 vill jag ha klarat Tjejklassikern. Den består av Tjejvättern 10 mil (vilket jag vill klara av på max 4 timmar), Vansbro Tjejsim 1km, Lidingö Tjejlopp 3 mil och Tjejvasan 3 mil. Jag tänkte börja med Tjejvättern i år och då kommer jag alltså avsluta med Tjejvasa 2011. Detta kommer jag klara, det vet jag, men just nu handlar det om pengar, det är INTE billigt att anmäla sig till dessa lopp, plus att det kostar pengar för att få en registrering på att man har klarat Tjejklassikern. But I will do it!!

Kost: Jag vill äta nyttigt och regelbundet. Att äta på olika tider är bland det sämsta man kan göra, men när man går i skolan är det inte så svårt. Det värsta blir att "orka" laga nyttig mat, det tar lite längre tid...

Självförtroende: "Genom träning (och kost) ska jag bli mer nöjd med min kropp och uppskatta mig själv mer." Det finns inget otydligt här :)

Kom nu ihåg att detta är en Målplan för hela 2010. Så jag har tid på mig, hihi.
Har ni några frågor om detta, eller vad som helst, så är det bara att lämna en kommentar!

Lugnt och skönt.

Idag tog jag det verkligen lugnt på gymmet. Det är skönt att träna lugnt någon gång ibland också.
Körde som sagt hela armarna, men även lite mage. Och som jag trodde, så va jag helt ensam :)

Jag är så jävla klantig!!! Skulle precis kolla kalorimätare, och duktig som jag är raderade jag det såklart... Men tror det var något på 250 kalorier. Kanske ska vara ett nyårslöft till mig själv; sluta vara så klantig! Haha, det vore något ;)


Tränar underarmarna


"Stora" delen av gymmet. Det är långsmalt.


Plus ett litet rum till vänster...

Idag kommer inlägget om min träningsplanering den närmaste månaden, plus mina mål år 2010!

Mot gymmet!

Alldeles snart ska jag till gymmet, jag har en känsla av att jag kommer bli väldigt ensam där idag ;)

Jag ska träna armar, tricpes, biceps och underarmar. Kanske mage också om jag orkar.

Vi hörs!!

Underbara människa!!

Det finns personer som aldrig gör en besviken.
Det finns personer som alltid gör en glad.
Det finns personer som jag saknar riktigt mycket.

En av de personerna är min älskade kusin Viktoria! Såhär skrev hon på sin blogg:

"Fick även reda på att mina underbara älskade personliga tränare/kusin kommit in på en skola upp i Orsa, kommer aldrig glömma hur det kändes när hon berättade det, en blandningen mellan total lycka och samtidigt så ledsen. Höll på att böja gråta av båda anledningarna."

Jag blir rörd, tårarna var nära. Det är sådana här saker som jag blir otroligt glad över.
Fick ett SMS från henne för ett tag sen, där det stod:

"Saknar dig på gymmet"

Även en sådan liten sak mår jag så bra av, och blir så lycklig av!

Kan man ha en bättre kusin? Skulle inte tro det!

Viktoria, du är bäst och jag älskar dig <3

RSS 2.0