Då var vi i alla falla 2 :)

Det är härligt när folk nappar på saker man gillar!!
Tack Lotten!

Klara, färdiga, gå!

Man har hört så ofta attman ska röra på sig minst 30 minuter per dag. Men man har också hört att man ska gå 10 000 steg per dag.
Säger vi att du satsar på att gå en promenad på 30 min varje dag, kommer du upp i ca 4500 steg, sen får man ju räkna till det man går hemma och så också. 
Men satsar du istället på att gå 10 000 steg per dag är det ungefär lika mycket som en promenad på lite mer än en timma.

Hur ska man nu hålla koll på antalet steg? Jo, en stegräknare är en perfekt investering. Det finns stegräknare i alla möjliga prisklasser och ju dyrare de är desto fler funktioner har de. Jag själv har en stegräknare som visar antalet steg och hur många km man har gått, och det räcker gott och väl! Jag tycker inte ens att km-funktionen är något bra! Men min stegräknare kostade ca 250:-.

Så vad är nu bäst? 30 min eller 10 000 steg?
Satsa på stegen tycker jag! Det är lätt att komma upp i 10 000!

För att göra det hela lite roligare, kan vi starta en grej :)
Jag skriver in varje dag hur många steg jag har gått och så kommenterar ni ert antal också! Det vore väl kul? Jag startar redan ikväll och så kommenterar ni när ni vet hur många steg ni tagit :)

Kör hårt! Kram.

Ny bloggserie!

I mitt första inlägg nämnde jag att jag skulle starta en bloggserie som heter Övningsbanken. Jag tänkte starta med den NU! Det går ut på att jag med jämna mellanrum lägger ut olika styrkeövningar som jag gillar, övningarna kan man göra i hemmet men självklart även på gymmet. Jag har försökt att ta med övningar som inte kräver några hjälpmedel, men det finns så mycket bra övningar med en balansboll/pilatesboll att jag var tvugen att ta med sådana övningar.
Har ni ingen boll? Köp en, de är inte dyra och man kan göra så många övningar och varianter på övningar.

För att komma till Övningsbanken (om ni har missat någon övning på bloggen) kan ni klicka på länken med samma namn här till höger, under rubriken "Kategorier".

Nu kör vi!


Knäböj mot vägg med balansboll

Tränar:
Lår- och sätesmuskler.

Startläge: Stå mot en vägg med balansbollen bakom ryggen. Stå axelbrett med fötterna. Håll blicken långt fram.

Utförande: Rulla sakta nedför genom att böja på knäna. När du har benen i 90 graders vinkel pressar du dig uppåt igen.

Tänk på: Hållningen. Gå inte djupare än 90 grader. Knäna ska inte gå ut framför foten, gör de det belastar du knäna allt för mycket.

Antal och tempo: 1-3 set (omgångar), i varje set gör du 15-20 repetitioner (alltså, upp och ner 15-20 ggr). Rörelsen neråt går på 2 räkningar, stanna där nere 0 räkningar och gå upp på 2 räkningar.
Lycka till!!!


Rackarns skor!

Nu är jag hemma från min joggingtur.

5 km på 31:17

Jag orkade inte springa hela vägen så mitt mål för dagen misslyckades, men jag tog mig i alla fall ut! Att jag inte orkade beror såklart till viss del på att jag inte har konditionen som krävs än, men även att jag har usla skor! Får skoskav och ont i hålfoten. Nya skor ska införskaffas!

Kom ihåg det, spelar ingen roll om du är nybörjare eller van motionär, BRA skor behövs!!!

Nu ska jag ta en dusch och om några dagar ska jag ut och springa igen, jag ska inte ge mig! Nu sätter jag upp ett mål: 5 km på 30:00! Så det så, det ska gå :)


Löpning

Nu har jag fyllt på min kropp med lite makaroner och falukorv. Det är ju ingen nyttig mat direkt, men vad ska man göra när man lever ett fattigt studentliv??

Om några timmar väntar en löprunda, kommer bli en sträcka på 5 km. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte har sprungit något i sommar (*skäms*), så vi får se hur det går. Mitt mål är att försöka orka jogga hela vägen, men som sagt, vi får se.

Ger en update senare om utvärdering av turen.

UT OCH SPRING!  :)

God morgon!

Än har jag inte brutit min nya vana, det blev en morgonpromenad i morse också. Det är så himla skönt väder just nu att vara ute och gå i, solen skiner och det är 15 grader, helt perfekt i och med att man blir varm.
Jag har ju gjort upp en runda som jag ska gå varje morgon med hjälp av en funktion på www.jogg.se. Igår hittade jag inte riktigt rätt väg, men det gjorde jag idag, det är en skön sträcka där det inte är så mycket skugga.

Som vanligt så äter jag alltid frukosten efter att jag har varit ute och gått. Jag måste faktiskt säga att det är den viktigaste måltiden på hela dagen för mig. En god frukost är en god start på dagen. Jag är dock inte så duktig på att variera min frukost med det ska jag ändra på.

I morse åt jag: havregrynsgröt med drottningsylt, linfrö och mjölk, två knäckemackor med påläggskorv, tomat, paprika och gurka, ett glas juice och ett glas vatten.


Se alltid till att få i er en bra frukost, det är det abolut viktigaste målet på dagen!

Lustig köttfärssås...

När man ber Robin (min pojkvän) laga mat vet man aldrig vad som väntar. Vi hade bestämt oss för att göra köttfärssås och spagetti till lunch idag. Jag hade ont i huvudet så han fick laga mat själv.

När jag senare kom ut i köket ställde han sig för dörren och sa att jag inte fick komma in. Jag fick inte veta vad det var i hans omtalade köttfärssås. I alla fall, jag tvingade mig in i köket och frågade vad det var han hade i köttfärsen. Jo, blandfärs, 2 dl grädde och lite ketchup + kryddor. Vem kunde ana att det ska bli köttfärssås???

Nä, det blev inte som det ska men nog blev det gott endå! Men ganska fet mat asså :) haha. Inte bra för mig!

Snart ska jag iväg och köpa lite naturgodis. Många vet inte om det men jag har valt att "avstå från godis i min kost", dock tillåter jag naturgodis (UTAN choklad!).

Ha en bra lördag.

Ny vana

Jag har bestämt mig för att införa en ny vana i mitt liv :) Vanan kallas för: morgonpromenader.

Att ta en promenad på minst 30 minuter varje dag vet de flesta om att det är bra. Men vad vissa kanske inte vet är att en morgonpromenad INNAN frukost har en mycket större inverkan på förbränningen i kroppen under resten av dagen.

Så detta är alltså min nya vana, morgonpromenader innan frukost. Det som är bra är att man uppskattar frukosten mycket mer när man har rört på sig och blivit hungrig.

Jag går 4,1 km på 45 min fyra mornar i veckan.

Morgonpromenad, en bra start på dagen!

Jag ser kanske liiiite trött ut. Jag i morse innan jag gick ut.


Dagens träning

Nu sitter jag här vid datorn helt svettig. Har precis tränat.

Jag och min pojkvän var ute och åkte inlines (förövrigt världens bästa konditions/benstyrke-träning). Vi åkte 6.34km.
När vi sen kom hem så satte jag på lite musik och gjorde några rygg-, bröst- och benövningar. Jag ska börja skriva upp mer detaljerat vilka övningar det är jag har gjort, men klumpiga jag antecknade såklart inte, och mitt minne sviker mig...

Började fundera lite när jag gjorde mina tåhävningar att det här med att träningsblogga är en jävligt peppade och motivationshöjande sak att göra. Nu har jag (förhoppningsvis) läsare som vill läsa om min träning och då måste jag ju oxå träna :) Skitbra!!! Fortsätt läsa!!

Nu väntar en dusch. I morgon ska jag be min pojkvän ta kort på en massa olika övningar man kan göra hemma. Dessa kommer jag sedan lägga ut på bloggen med jämna mellanrum :) Hoppas det uppskattas!

Jag i min fina hjälm :) Skydd är jätteviktigt att använda!!

Viktigt med mål

Att sätta upp mål för sin träning är A och O. Utan dina egna mål kommer det inte kännas viktigt att träna. Och för att nå målen måste du träna. Det är också bra om du kan sätta upp en tidpunkt då varje mål ska vara uppnått.

Här är mina mål:
* Cykla Tjejvättern 2010 på max 4 timmar. 
Jag har cyklat Tjejvättern 4 gånger nu och det är alltid lite roligt. Förra året fick jag den bästa tiden av alla gånger, 4 timmar 1 minut. Då var sträckan på nio mil, vilket de från och med i år har utökat till tio mil. Så i år blev tiden 4 timmar 27 minuter. Alltså till juni 2010 ska jag cykla 10 mil på 4 timmar :) Kommer gå!!

* Uppnå en mer definerad kropp.
Jag vill att mina muskler ska synas helt enkelt. Det ska synas att jag är vältränad. Det här kan ta lång tid men jag satsar på att jag ska ha uppnått det till nästa sommar.

*60 kg som en konstant vikt.
60 kg har varit min målvikt så länge jag har tränat. Jag vet att jag inte kommer ha svårt att nå den så i framtiden kanske den går ner till 58 kg. 60 kg ska jag väga senast 31 januari 2010 (min födelsedag btw), sen ska jag jobba på att hålla den vikten. 

*Göra en Tjejklassiker.
En Tjejklassiker innehåller följande lopp: Tjejvättern 10 mil (cykel), Vansbro Tjejsim 1 km (simning), Lidingö Tjejlopp 3 mil (löpning) och Tjejvasan 3 mil (längskidor). Alla dessa lopp ska vara utförda under ett år (inte kalenderår), du kan alltså starta och avsluta med vilket lopp du vill men de ska göras på loppens utsatta datum för registrering. 

Är du i tagen med att börja träna så kanske du inte borde sätta upp såhär stora mål. Ditt mål kanske kan vara: Kunna löpa 3 km utan att stanna. En väldigt bra start!

Så, sätt er ner och skriv ner några mål och delmål, det kommer ni ha nytta av och det kommer kännas skönt att kunna pricka av dem när de är avklarade!

Lycka till!


  


Träningskläder

När man tränar är det, för mig och många andra, viktigt att man ser snygg ut. Att träna i en gammal säckig t-shirt och stora pösiga mjukisbyxor, ökar inte direkt motivationen.

Jag har fått två nya favoriter i min garderob: 3/4 tights från Craft och en vindtät löparjacka från Newline.
 

Jackan köpte jag på rea för 299:- (ord. 800:-).
Men köp inte kläder som du inte trivs i, de måste ju inte bara vara snygga, de måste ju sitta bra oxå!

Så känner du att motivationen för träning tryter? Köp nya träningskläder :)

Ny blogg!

Yes, nu har jag tänkt att börja blogga igen. Kul va?? Men den här gången ska det inte handla om hela mitt liv, utan bara min träning och min skoltid (går en hälsoturismutbildning).

Jag startar bloggen för att hjälpa mig själv och mina vänner med träningen. Och den ska bli som min dagbok inför mina olika träningsmål (skriver om dem senare).

Har ni frågor om träning eller önskemål om vad som ska vara med i bloggen är det bara att lägga en kommentar om det.

Ha det bra!!

RSS 2.0