100731

Hade ju tänkt en promenad idag, men det blev ingen. Fast det gör egentligen inget, fick ju en massa annat gjort i alla fall!

I morgon ska jag leta musik till mitt nya 30 min-spinningpass för att sedan gå till gymmet och testa det. Bakar ihop det med mitt "Blossom-schema", perfekt ju. Men lägger till lite styrka på det, får bli bröst och lite armar tror jag. Ben är ju bara att glömma så som jag känner i knät idag...

Robin har fått en gnutta "nyttig-mat-inspiration", så vi ska käka upp allt onyttigt vi har i frysen under nästa vecka för att sedan käka så fräscht som möjligt. Få se om budgeten tillåter det men jag tror det ska gå bra.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa, har kommit halvvägs igenom "Barn 312", en bok skriver 1955 (om jag inte missminner mig) som jag är fast i.
Godnatt!

Vilodag

Idag är jag slö, med stora bokstäver, SLÖ!!!!!
Fast ändå så har jag fått mycket gjort; jag har damsugit, strukit (strykt?), städat en garderob som det rasade ut om man öppnade dörren till, lagat mat, diskat.
Och i förrgår tror jag det var så putsade jag fönstren i vardagsrummet. MEN, jag suger på det, de klassiska ränderna finns där... Kanske ska köpa en bättre skrapa?
Nä, det här var ju inget intressant! Men ska nog putsa de andra fönstren också kanske, föräldrarna kommer ju upp på fredag.
Nä, just det, det var ju inte intressant!
Har i alla fall en välförtjänt vilodag idag, men för det kanske det blir en promenad, känner att det skulle vara skönt. Jag var ju av den "mjuka kroppstyp"en som behövde motion dagligen :) hoho
Ha det bra, jag ska putsa fönster!

Bålträning och fredagsmys

Anledning till dålig uppdatering: Robin kom hem :)
Men det är bra tycker jag, att han kom hem alltså!
Idag står "Linus program 2" på schemat, men jag har bestämt mig för att jag skiter i det! Jag vill köra mage/rygg istället. Man borde göra det man känner för, så då gör jag det!
Blir mitt egna schema, med kanske några extra övningar. Var så himla länge sen jag bara fokuserade på bålträning så det ska bli riktigt najs!
Sen ikväll blir det fredagsmys :)

Dumma knä!

Blev 40 minuters löpning och några benövningar som utlovat. Hade dock velat köra med ben men mitt knä pallar inte trycket... SURT! Jag ska se om det blir bättre av att träna insida lår och stretcha utsida lår, för det kan vara så att insida är svag och utsida kort. Pratade med en sjukgymnast idag nämligen.

Nä, annars har inte dagen varit så intressant. Regn, regn och åter regn.... Det enda är väl att Robin kommer hem ikväll så ska hämta honom i Mora!! Åh va skönt!

Finns inte så mycket mer att säga känner jag.

Vi hörs!

100729

Det blir så kul att blogga när statistiken ökar! Helt fantastiskt!


Idag är en bra dag, Robin kommer hem efter att ha varit borta från i söndags. Behöver verkligen honom här! Och sen blir det löpning i 40 min (helt enligt schemat) antingen på band eller ute, har inte bestämt än, men bäst att springa ute såklart! Kommer även köra benstyrka idag för det var väldigt länge sedan jag körde några riktigt svidande benövningar.

På måndag så har jag bara 1 vecka ledighet kvar till skolan börjar. Då är det dags för spaterapeututbildningen! Än så länge så ser jag inte fram emot det, tyvärr, men jag tror faktiskt att utbildningen kommer bli grymt kul och bra för läraren är helt oslagbar. Världens skönaste människa skulle jag nog våga säga.
Måste börja fundera på höstens LIA-plats också... Puuh...

Ja, sen har jag ju lite skolarbeten och skriva nästa vecka, eller i helgen. Skulle gjort de när Robin va borta, men nehejdå... Så typiskt mig!

Ha en bra och förhoppningsvis regnfri dag!
Kram

När jag har råd.... :)

Okej, såhär är det!

Jag är just nu inte världens rikaste (kommer heller aldrig vara för den delen), men när jag har ordentligt med pengar, vilket jag hoppas blir i höst, för jag måste spara och vara smart nu, finns det några saker jag vill köpa.

Så snart som möjligt ska jag klippa mig och färga håret för det behövs! Så slitet...

Det andra jag måste köpa är ett par SPD-skor. I och med att jag leder spinningklasser så behövs det verkligen, blir lixom mer drag i benen :)

Och det tredje, som jag egentligen skulle kunna köpa i morgon om jag hade råd, är en ordentlig racercykel! Jag har ju mina planer på Halvvättern nästa år och Vätternrundan året därpå och då behövs ju ordentliga grejjer!
Den här har jag tänkt mig:



Snygg va?? Jag är frälst i den!!!



Vet inte om dom här va så snugga, men på den svarta plattan sätter man dit en "låsmekanism" så man kan sätta fast foten i trampan. Sjukt smart och bra :)


Husvagnsliv <3

Idag stod 6 st solhälsningar på schemat, så jag gjorde en aktiv vilodag utav den här dagen.
Blev en promenad på 60 min och när jag kom hem gjorde jag yogaövningen.

När jag var ute och gick så gick jag igenom campingen här i Orsa, man kan gå längs med vattnet genom hela campingen så det är jättefint. Det var så varmt och så mycket folk och så mycket husvagnar. Fick mig att tänka tillbaka på min barndom då familjen levde husvangsliv på somrarna. Så mysigt det är!

Frukost i förtältet, hela dagarna utomhus med bad och lek, grillning på kvällen, för att sedan somna i överslafen med 30 cm till taket. Det var trångt men så mysigt!

Det är sån gemenskap på en camping, inte bara ute vid alla vagnar utan även i de allmänna köken och badrummet. Åhh vad jag längtar till jag kan köpa en egen husvagn tillsammans med min egen familj!

Finns bara en sak att säga:

Husvagnsliv är välmående för både kropp och själ!

Välkomna!

Fick en höjning av antalet besökare igår, det känns väldigt roligt!

Välkomna hit :)


Idag har jag lite att fixa med, måste ta en sväng till OrsaBostäder och snacka med dom om några saker;
- brandvarnaren i trapphuset
- vårat kylskåp och
- araberna i källaren

Hatar araberna! Varför ska dom be mitt i natten för? Det ska vara tyst kl. 22 i huset, en regel som dom kanske också ska följa?!!!?

Efter det blir det att ta en promenad, det är ju så himla fint väder idag! Och när jag kommer hem ska jag göra 6 st solhälsningar enligt mitt schema. Så jag skulle vilja kalla detta en aktiv vilodag :)

Just de! Ska knåpa klart på mitt nya spinningpass också, hoppas det blir jobbigt nog åt mina kära deltagare!


Over and out :)

OMG!!!

Nu har jag skickat iväg mitt livs viktigaste mail!

Nervös!!!




Ps. Det är hemligt....

Dagens

Idag var det dags för "Linus program 2". Det blev 8 min på spinningcykeln att börja med, körde ett improviserat 8 min spinningpass till radion, mycket roligt!

Efter det var det dags för de 5 övningarna, sååååå uttråkande. Nej fy fan! Men jag gjorde dem i alla fall, jag gav inte upp. Men fick inte direkt nog, så körde mitt eget "armar/axlar-pass". Det gillar jag :D haha

Nej, som sagt, än så länge är jag inte nöjd med träningsprogrammet. hur kan dom kalla det för "Toppa formen"?
Jaja, bara 19 dagar kvar ;)


Sitter och gläpper mellan friidrotten och Supersize vs. Superskinny just nu. Med en snusande katt bredvid mej :)

Ha en bra kväll!


Jävla muskel!

Det är så jävla trist men så sant.

Utan mitt liniment skulle jag aldrig klara av att massera eller träna... Jävla supraspinatus (muskel ovanför skulderbladet)!!!!

Idag kände jag av smärtan i muskeln när jag masserade, det strålade ner i framsida axel, och efter det har jag känt av det hela dagen...

Måste verkligen behandla mig själv med massage och liniment annars kommer jag aldrig komma ur detta helvete.



Och ska jag vara ärlig, så det värsta är att det börjar komma till min andra axel också... Så nu är det inte alls bra! Kunde inte ens träna armarna och axlarna normalt idag för att jag helt enkelt inte orkade, muskelstyrkan känns helt borta, och att det gjorde så ont...

Linus program 2

Japp, idag är det dags för lite nya träningsövningar, som vanligt gör du alla med egen kroppsvikt, men vid en övning behöver du en lite box eller låda av något slag.
Såhär ser det ut (klicka på bilderna för att få dem större!):

             

          



Sådär, detta kommer jag köra idag, fast det kommer nog bli lite extra övningar.

Ha en bra dag!

Veckans träning

Kl. 13 gick jag till gymmet för att springa på bandet. Det blev 40 minuters löpning, och jag var helt knallröd i ansiktet efteråt, såg ut som att jag har bränt mig i solen! Kom i alla fall lite längre än 6 km.

Och hela eftermiddagen stannade jag kvar på gymmet. Hade en massage vid 15 och kl. 17 skulle vi ha styrelsemöte, men det var ingen som kom... Så vi flyttade det en vecka framåt.

Nu så, här kommer veckans träningsprogram:

Måndag: Powerwalk/jogging 30-40 min + stretch
Tisdag: Linus program 2 (lägger upp det i morgon) + stretch
Onsdag: 6 solhälsningar + stretch
Torsdag: Powerwalk/jogging 30-40 min + stretch
Fredag: Linus program 2 + stretch
Lördag: Vila
Söndag: 6 solhälsningar + cykel- eller simtur 20-30 min + stretch

Är ni på då? :)

Ha en härlig kväll!

Middag på Haganäs

Ett par dagar utan uppdatering nu, men med all rätt. Jag har ju varit hos mina svärföräldrar över helgen. I fredags var vi ute och åt middag på en restaurang en lite bit utanför Borlänge som heter Haganäs. Vi åt Italiensk buffé:

Efter maten tog vi en sväng förbi Ornässtugan, de hade tyvärr stängt, men vi kunde i alla fall gå runt utanför och kolla. Jag har varit där en gång när jag var liten, men det kommer jag knappt ihåg. Måste dit en gång till och gå på rundvandring!

Efter det åkte vi till Torsång, säger säkert inte många så mycket, men det är en liten mysig ort precis vid Dalälven. Där tog i varsin glass.


Jo, så i fredags tog jag vilodag. I lördags gjorde jag Linus program 1 (tidigare inlägg) som det stod på schemat och igår när jag kom hem till Orsa, plockade jag ordning på allt och drog på mig träningskläder och gick till gymmet. Det blev 20 min på cykel (genomsvett efteråt) + 5 solhälsningar + magmaskinen 4*12.

Efter första veckan på det här programmet vet jag inte om jag är så imponerad, jag har ju till och med tränat mer än "vad jag skulle". Men jag går in på andra veckan idag och får se vad jag tycker på söndag :)

Lite senare idag kommer veckans träningsschema!
Kika in då!

Redo att hoppa in i duschen

Idag har det varit en bra dag!
I förmiddags så gick Robin och jag till gymmet för att köra igenom de nya maskinerna. Blev ett varv ovh 2 set á 12 gånger på varje maskin. Riktigt svettigt blev det i vilket fall. 

När vi kom hem packade vi väskorna och åkte iväg till svärmor och svärfar i Borlänge. Lämnade av katterna och åkte in till Kupolen (köpcentrum) och handlade lite. Jag köpte en t-shirt och ett par jeansshorts (visar bilder sen) och en almanacka. 

Vi 20 drog jag ut på en jogging/powerwalkingrunda (sprang mer än vad jag gick ska tilläggas) som slutade i 8.65 km. Det gick på 1 timma så var hemma vid 21 igen. Och nu sitter jag här, redo att hoppa in i duschen efter en bra dag.

Sen ska jag bara slappa!!!
(Blev middag på MAX idag, har bara McDonalds i Mora så det var såå gott :)) 

Är det någon som är med mig på Blossoms träningsprogram? Vore kul om det var någon som hakade på.
Kram på er!

Nya grejjer!

Har precis gjort mina 5 solhälsningar och lite stretch! Solhälsningarna var lite krävande, men jag tycker inte att det täcker en dagsträning.

Förövrigt så har Robin och jag varit på gymmet HELA dagen. Vi gick dit till halv tio och kom därifrån sju ungefär. Nya maskiner och spinningcyklar har flyttat in! Ser så fräscht ut nu och man fick en jävla nytändning. Jag vill träna!!!! Men ska dit i morgon och köra igenom alla maskiner några varv + 30 min jogging :)




Fina grejjer va? Inte så bra bilder i och för sig..

Nej nu ska Robin och jag ut och gå med katterna :) Dom är så duktiga på att gå i koppel!
Vi hörs!

Ute istället för inne

Jag gick aldrig till gymmet för att träna. Jag och Robin joinade våra katter utomhus istället!

Jag körde båda "klustren" och kände att det inte var tillräckligt. Det blev lite extra magövningar + armhävningar. Så nu känner jag mig nöjd.

Två bilder


I morgon så står det att jag ska göra 5 solhälsningar + stretch. Men kommer nog vilja gymma lite mer, OM inte solhälsningar är väldigt jobbiga, jag har ingen aning :) Får också se vad jag hinner med för i morgon ska det lyftas gymmaskiner och spinningcyklar! Gymmet är stängt för att vi ska få nya sådana. Sjuktkul, nypeppning liksom :)

Hörs!!!


Dagens träning: Linus program 1

Ja, det är dags att lägga upp dagens träning i Toppa formen!
Detta ska göras idag! Antingen gör jag bara Kluster 2 eller så gör jag båda. Som jag känner nu lutar det åt båda.

Såhär ser det ut:



Jag tycker inte att det ser så jobbigt ut, men vi får se, jag kanske är helt död efteråt!
Varje övning:




Hoppas att ni får ut något av denna röra som det här blev, men det ska nog gå bra!
Jag drar snart till gymmet och gör det här, ni oxå? (Kan lika väl göra det ute eller hemma)


Idag har jag träningsvärk i bröstmusklerna! Wihoo!!!!!! Skönt. Som jag sagt tidigare så är träningsvärk den bästa värken ever, tycker inte ni? ;)

Idag har jag om min fadder (som jag fick när jag började SCoTT) bytt massage med varandra. Så skönt och välbehövligt! Måste verkligen göra det oftare, vi bor ju ändå grannar :) + att jag har haft en massage på gymmet också.

Jo den här dagen har varit bra, nu fattas bara träningen :)
Hörs ikväll!


Toppa sommarformen!

Dags att skippa mitt eget träningsprogram för att istället hoppa på Blossoms "Toppa sommarformen"-program. Pågår i 4 veckor med en vilodag (då jag kommer ta en powerwalk istället). Lägger upp vecka för vecka här på bloggen hur programmet ser ut.

Så är det någon som är sugen på att haka på? Er måndag kan börja i morgon :)

Vecka 1

Måndag: Powerwalk/jogging 30 min + stretch
Tisdag: Linus program 1 + stretch (finns som sagt i tidningen, men kan skriva ut det i morgon när jag har gjort det)
Onsdag: 5 solhälsningar + stretch
Torsdag: Powerwalk/jogging 30 min + stretch
Fredag: Linus program 1 + stretch
Lördag: Vila
Söndag: 5 solhälsningar + cykel- eller simtur 20 min + stretch

Solhälsningen

Men googla, så ni gör den rätt!


Dagens träning:
Jogg 33 min + 4 övningar för bröstmuskulaturen på förmiddagen
Lite lätt fotbollsträning, passningar, dribblingar m.m. på dagen
Random övningar på gymmet på kvällen

Jag kommer köra Blossoms program men även lägga till lite eget, hoppas på 2 pass/dag vissa dagar.

Lycka till!!!!

Bra Therése!

Näe! Varför skulle jag ta en vilokväll för. Enligt Blossom så skulle ju min kroppstyp träna varje dag. Så jag tog min pilatesboll och körde lite core i 30 min.

Det var riktigt jobbigt faktiskt! Har riktigt bra magövningar i bagaget!

I morgon hoppas jag på en löparrunda och lite pectoralisträning (bröst) på gymmet! Men helst ska jag upp på morgonen när jag ska springa, annars blir det troligtvis inte gjort. Kanske ska ställa klockan i morgon?

På tal om att ställa klockan, har en massage vid 10. Så kanske blir en tidig morgon? Bestämmer det ikväll.


Natti!

Blossoms träningstest

I Blossom Magazine fanns det ett jättebra test! Ett test om där man ska hitta rätt sorts träning för sig själv. Det var 10 frågor man skulle svara på och då fick man fram vilken träningstyp man var, Grön, Gul eller Lila.
Både Robin och jag gjorde testet och det stämde väldigt bra in! Jag blev Lila:

Mjukare kroppstyp (check)

Svårare att få synliga muskler (check)
Svårare att bränna fett (check)
Seg i starten (check)

Generella träningsrekomendationer: Kondition, styrka och rörlighet i alla former, som engagerar hela kroppen, maximal omväxling.

Ja, det stämmde väl in bra. Skrattade så gott när det stod mjukare kroppstyp, så förlängde säkert livet några månader!
Vill ni veta vilken träning som är rätt för er? Köp tidningen! Tänkte skriva ut testet här, men det skulle ta flera timmar.... Så sorry.

Stod också att jag gärna skulle träna lite varje dag, så jag får se om jag hittar på något ikväll, annars tar jag en vilodag såhär på söndagkvällen. Och sätter igång med "träna-varje-dag" i morgon istället (jag vet att man inte ska säga/göra så, men jag bestämmer över mig själv :))



Min dag

Nej, blev ingen löpning ikväll. Började regna på eftermiddagen och sen har det bara fortsatt... Så jag har suttit framför TV:n hela dagen och spelat TV-spel!

Fast jag har hunnit med att träna också!
Blev mage-rygg på gymmet tillsammans med Robin. Som uppvärmning körde jag 10 jobbiga minuter på löpbandet. Körde med incline på 2-3 och hastighet 10-12. Kändes bra efteråt!


Nu bakar Robin bullar! Fatta vilken lyx man har alltså.
Och jag har varit duktig och damsugit, dammat och fixat.

Sen har vi tagit en "långpromenad" med katterna. För oss var den inte så lång, men för de små liven blev det jobbigt, de bara låg på gräsmattan när vi kom hem. Ja det har varit en riktigt bra dag, och i morgon hoppas jag att jag ska kunna ge mig ut på löptur!


Mitt träningsschema

Nu tänkte jag dela med mig av mitt eget träningsprogram, vilket är upplagt på 5 dagar då tre av dem är på gymmet och två utomhuslöpning.

Dag 1
Armar & axlar

Uppv.  rodd 10 min
- Raka axellyft
- Liggande bicepscurl i dragmaskin (DM)
- Liggande tricepscurl i DM
- Kabeldrag åt sidan
- Bicepscurls i DM
- Kickback
- Drag till hakan
- Bicepscurls
- Tricepspress
ev. rodd 10 min

Dag 2
Löpning

Dag 3
Mage & rygg

Uppv. löpband 10 min
- Magmaskin (som raka crunches)
- Ryggmaskin (som rygglyft fast sittandes)
- Crunches m. viktskiva
- Bålrotation
- Ryggresning
- Crunches i DM på knä
- Latsdrag
- Rodd m. stång
- Boll mot bröst
ev. löpband 10 min

Dag 4
Löpning + bröst

- Bänkpress
- Hantelpress (liggande)
- Armhävningar
- Bröstpress

Dag 5
Ben

Uppv. cykel 10 min
- Benspark
- Hamstringcurl
- Knäböj
- Hamstringcurl - boll
- Benpress
- Jägarvila
- Adduktion, Abduktion, Flexion, Extension
- Vadpress
- Enbensböj
- Sissy squat
ev. cykel 10 min


Yes, there it is!
Än så länge har jag bara hunnit testa på benpasset och det brände skönt! Har ni några frågor är det bara att lägga en kommentar så ska jag svara på det :)
Löpningspassen har jag inte utvecklat mer, eftersom jag är "nybörjare" på att springa så tar jag det som det kommer, men jag ska vara ute i minst 45 min i alla fall.

Ikväll blir det troligtvis löpning för min del, kanske även lite bröst.
Ha en härlig dag!!!

100716

Jovisst blev det ytterligare ett pass på gymmet idag, men det blev inte som jag hade planerat.

Robin hängde på och att träna med vikter och bara stå och göra bicepscurls är inte hans grej. Så vi boxades lite, den ena med mitsar och den andra med handskar, sen bytte vi och till sist hade båda handskar på sig! Riktigt kul, men det var inga hårda slag :)

Efter det blev det styrka med viktbar (-stång), mycket axlar, armar, stabilitet och balansträning. Ett roligt träningspass som varade i 1 timma och 15 min.

Känner mig riktigt nöjd med dagen och är väl värd lite chips ;) För ja, man måste få unna sig (om man inte ska deffa och tävla eller liknande).

Förresten, Blossom Tainton-Lindqvist har ju börjat ge ut en tidning (Blossom Magazine), köpte den idag så när jag har läst igenom den kommer en liten recension. Har ju min älskade Fitness Magazine men kanske får en ny favorit?


(www.runnersworld.se)

Bra start på dagen

Nu ska här bli en riktig träningsblogg!
Min träning, träningstips, kläder m.m. Kanske ni har några förslag på vad ni vill ha med?
Kan även svara på frågor som ni har angående kroppens muskler, t.ex. varför har jag ont i knät eller varför har jag ont i huvudet så ofta. Det är bara att fråga på! :)

Jag finns här för er skull.


Började dagen med ett skönt konditionspass på gymmet. 45 min blev det:
- 20 min crosstrainer
- 15 min löpning
- 10 min rodd

Trodde inte att jag skulle klara av löpningen eftersom att mitt knä krånglar, men det gick bra, så jag är glad!
Blir troligtvis en sväng till gymmet ikväll för lite armar/axlar. Har satt ihop ett nytt pass till mig själv så ska bli kul att testa!

Kommer snart lägga ut mitt träningsschema här på bloggen. Så då får ni se hur det ser ut. Kommer läggas allt med fokus på löpning i.o.m Lidingö Tjejlopp den 26/9, men mer om det senare.



Hoppas nu ni vill följa bloggen och att ni kommer med många bra fågor och förslag!
Hoppas också att jag får lägga ut dem på bloggen och svara på dem så alla kan se. Det bestämmer ni :)

Kram på er

RSS 2.0